Bohemian Dipsody
Lekker hartig
Grote groep
Ik heb wel een kwartiertje
INGREDIĆNTEN
400 g kikkererwten uit blik
8 zongedroogde tomaten
Verse basilicum
Verse peterselie
2 teentjes knoflook
1 citroen
Water
Olijfolie
30 g pijnboompitten
Chillipeper
Peper
Zout
VOORBEREIDING
Spoel de kikkererwten schoon en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook en een handje basilicumblaadjes fijn.
Doe deze samen met de kikkererwten, 50 ml water, 4 eetlepels olijfolie, de zongedroogde tomaten, het sap van 1 citroen, een snufje peper, zout en chilipeper in een blender.
Mix het geheel tot een gladde massa. Als je de hummus liever wat dunner hebt, kan je een beetje water toevoegen.
Rooster vervolgens de pijnboompitten op een laag vuur.
Let op dat ze niet aanbranden!
Sprenkel daarna de pijnboompitten over de hummus en werk af met wat blaadjes peterselie.