Zoete aardappel parade
Lekker hartig
Grote groep
Zolang het duurt…
INGREDIËNTEN
Eén grote zoete aardappel
50 g voorgekookte kikkererwten
1 el Tahini
1 el esdoornstroop
60g bosje peterselie
Een teentje knoflook
50 g geraspte parmezaanse kaas
Olijfolie
VOORBEREIDING
Schil en snijd de zoete aardappel, voeg de stukjes toe aan gekookt water. Gooi het kookwater niet weg.
Voeg in een mixer de gekookte stukken zoete aardappel, tahini, kikkererwten, chili-vlokken, cayennepeper, paprika, knoflookpoeder, uipoeder, ahornsiroop, 2 els olijfolie toe. Meng met 1 kopje kokend water.
Voor de pesto: hak de peterselie fijn en pers de knoflook. Voeg in een mixer de peterselie-knoflook, parmezaanse kaas, 4 el olijfolie en 1 el water toe.
Zet de spread van zoete aardappel in een bord en bedek met pesto.