Geroosterde Aubergine Dip
Lekker hartig
Paar mensen
Zolang het duurt…
INGREDIËNTEN
2 aubergines (ongeveer 1 kg)
Olijfolie
Tahini
1 teentje knoflook
1 theelepel komijn
1 citroen
Verse peterselie
Zout
Cayennepeper
VOORBEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergine doormidden en prik hier en daar met een vork wat gaatjes in de aubergine. Besprenkel met een scheutje olijfolie.
Plaats de aubergine in een ovenschaal en laat voor ongeveer 35 minuten garen in de oven.
Haal de aubergine uit de oven wanneer deze zacht is. Verwijder het vruchtvlees en doe dit in een blender. Snijd een teentje knoflook fijn.
Voeg de knoflook samen met 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels tahini, de komijn, het sap van 1 citroen, een snuifje zout en wat cayennepeper toe. Mix het geheel tot een gladde massa.
Laat afkoelen en breng op smaak met wat extra peper, zout, citroen en cayennepeper.
Werk af met een handje verse peterselie.